Beachvolleyboll är en sport perfekt för betting

Beachvolleyboll är en sport som framkallar bilder av soliga stränder och hisnande dykningar i sanden. Sporten har under åren etablerat sig som en av de mest populära och underhållande sporterna att titta på. Från sin blygsamma början på Kaliforniens stränder har sporten växt till en olympisk disciplin och lockar nu tusentals åskådare vid stora internationella evenemang. Med denna globala popularitet kommer naturligtvis också möjligheten att betta på matcher vilket ger fansen en extra dimension av spänning. Denna guide kommer att ge en överblick över vad man ska tänka på när man överväger att betta på beachvolleyboll. Från spelets grundregler till de mest framstående turneringarna och hur du använder betting bonusar på sporten.

Casino Bonus Info Spela
1 100% upp till 2000 kr18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller Info Spela
2 100% upp till 500 kr18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller Info Spela
3 100% upp till 1000 kr18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller Info Spela
4 100 kr freebet18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller Info Spela
5 Gratisspel på upp till 1000 kr18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller Info Spela

Regler i Beachvolleyboll

Beachvolleyboll spelas i en sandig miljö och även om det finns likheter med traditionell volleyboll finns det också viktiga skillnader. Här är en överblick över de mest grundläggande reglerna:

Betting på beachvolleyboll

Antal Spelare

Varje lag består av endast två spelare. Det finns inga ersättare och båda spelarna måste vara aktiva genom hela matchen.

Spelplanen

Planen är mindre jämfört med traditionell volleyboll då den mäter 16 x 8 meter. Nätets höjd varierar mellan herr- och damspel.

Poängräkning

Ett lag måste nå 21 poäng med en ledning på minst 2 poäng för att vinna ett set. Om det blir 1-1 i set måste ett tredje avgörande set spelas till 15 poäng. Återigen är det en tvåpoängsledning som krävs för att vinna.

Serv

Spelaren bakom baslinjen serverar. Spelarna växlar serv efter varje poäng.

Beröringar

Ett lag får max tre på varandra följande beröringar för att returnera bollen till motståndarens sida. Ofta används dessa till att passa, uppställa och anfalla.

Rotering

I beachvolleyboll roterar spelarna inte positioner som i traditionell volleyboll men de växlar serverättigheter.

Tekniska Skillnader

Fingerpassningar och överhandsmottagningar är vanliga i beachvolley men domarna är ofta strängare med hur bollen får beröras jämfört med klassisk volleyboll.

De största ligorna och turneringarna

Beachvolleyboll har sett en imponerande ökning i popularitet under de senaste årtiondena. Den dynamiska och sandiga sporten erbjuder en kombination av fysisk skicklighet och taktik. Detta har gjort sporten till en publikfavorit. Det finns flera internationella turneringar och ligor som samlar världens bästa spelare för att konkurrera på högsta nivå.

FIVB Beach Volleyball World Tour

Denna globala turné är en av de mest framstående inom beachvolley. Den består av flera etapper som spelas över hela världen, från Rio till Barcelona. Turnén kulminerar i World Tour Finals där de bästa teamen möts för att kämpa om den prestigefyllda titeln.

Olympiska Spelen

Sedan beachvolleyboll introducerades i de Olympiska Spelen 1996 i Atlanta har sporten blivit en av de mest populära sommarolympiska disciplinerna. Spelarna kämpar hårt under kvalsäsongen för att försäkra sig en plats i detta världskända evenemang.

AVP Pro Beach Volleyball Tour

Denna amerikanska liga är särskilt populär i USA. Turneringen lockar både inhemska stjärnor och internationella talanger. Det gör den till en av de mest konkurrenskraftiga ligorna i världen av beachvolleyboll.

CEV European Beach Volleyball Championships

Som namnet antyder samlar detta mästerskap Europas främsta beachvolleybollspelare. Här kämpar de europeiska nationerna om den åtråvärda titeln som Europas bästa.

Swatch Major Series

En del av FIVB World Tour men med högre insatser. Major Series lockar toppspelare från hela världen och erbjuder större prispotter. Det höjer den konkurrenskraftiga temperaturen avsevärt.

De vanligaste marknaderna inom betting på beachvolley

Beachvolleyboll är med sitt snabba tempo och oförutsägbara natur en sport som erbjuder en rad spännande bettingmarknader för såväl nybörjare som erfarna spelare. Sportens dynamik och volatilitet innebär att oddsen kan förändras snabbt. Det ger punters möjlighet att dra nytta av många olika typer av spel. Nedan är några av de mest populära marknaderna inom beachvolleyboll betting.

Matchvinnare

Det mest grundläggande och direkta sättet att betta. Här satsar man helt enkelt på vilket lag eller vilka spelare man tror kommer att vinna matchen.

Setvinnare

Istället för att betta på hela matchens resultat kan bettare välja att fokusera på vem de tror kommer att vinna ett specifikt set.

Totala poäng i matchen/setet

Här kan spelare satsa på över eller under ett specifikt antal poäng som de tror kommer att uppnås i hela matchen eller i ett enskilt set.

Handicapspel

Om ett lag anses vara starkare och förväntas vinna kan bookmakers erbjuda handicap odds. Det betyder att det svagare laget får en fördel (t.ex. +1,5 set) för att jämna ut chanserna.

Första poängen i setet

Ett mer riskfyllt spel där man satsar på vilket lag som kommer att göra den första poängen i ett set.

Antal set

Här bettar man på det totala antalet set som kommer att spelas under matchen. Vanligtvis som ett över/under-spel.

Sammanfattning

Beachvolleyboll är en populär och dynamisk sport som erbjuder en myriad av bettingmöjligheter. Medan spelets regler är unika fokuserar bettingmarknaderna på matchens och setets utfall, totalpoäng, handicap och andra specifika händelser. Turneringar runt om i världen lockar stora folkmassor och ligor och evenemang ger fansen chans att stödja sina favoritlag. Betting på beachvolleyboll kombinerar spänning med strategiskt tänkande för en upplyftande spelupplevelse.